Rich is weer thuis!

Stichting Mtangani > Mtangani Nieuws > Rich is weer thuis!

Rich is weer thuis!

Vandaag sluiten we een hoofdstuk van 3 jaar af. Het begon met het verhaal dat Rich zijn hartkwaal niet operabel was in Kenia. Het was een zoektocht naar een oplossing voor hem. In Italië kon hij wel geopereerd worden, maar dan was het alsnog een zeer risicovolle operatie.

Naast het fysieke gedeelte was het ook een hele toer om het financieel voor elkaar te krijgen. Paspoorten, visa, verzekeringen, garanties, allerlei medische onderzoeken, een verblijfplaats voor ze zoeken na het verblijf in het ziekenhuis, wie kon er voor hen zorgen van begin tot het einde, aangezien ze geen Engels of Italiaans spraken. Het was een missie die mijn partner Renata veel zorgen en stress heeft gegeven. Vier Italiaanse en een internationale organisatie waren hierbij betrokken en Nederland (stichting Mtangani) voor het financiële gedeelte.

Vandaag is er eindelijk een goed einde aan hun avontuur gekomen! Rich en zijn moeder zijn weer thuis na 6 maanden, waarvan 3 maanden vertraagd door Covid-19.
Dank aan iedereen die ons hebben geholpen een 8 jarig ventje uit een arm dorpje in Kenia weer een toekomst te geven en een ervaring voor het leven.
Dank voor alle lieve berichten die ik mocht ontvangen over het welzijn van dit ventje.

Het leven in Mtangani zal voor hen niet makkelijk zijn na de weldaad die ze in Italië hebben ervaren. Maar hier zijn ze samen, bij hun geliefden. De familie wordt nog een tijdje ondersteunt door twee sponsors uit Nederland en hopelijk kunnen ze zich na de corona periode zelf weer redden.
Welkom thuis mama Khadija en Rich!