Toets uitslagen 2e termijn

Stichting Mtangani > Stichting Mtangani > Toets uitslagen 2e termijn

Toets uitslagen 2e termijn

Alle toetsuitslagen van de kinderen van groep 1 t/m 6 zijn weer verwerkt en net naar de sponsors verzonden. Mocht je hem niet ontvangen hebben, check dan je spambox even.

Note: Om de scores goed te kunnen interpreteren is het belangrijk te weten, dat de minimale score voor jongens op 250 punten ligt en voor meisjes op 200 punten.
De conclusie van de 2e termijn toets is dat:

  • De kinderen van groep 1, 2 en 3 bijzonder goed gepresteerd hebben! We waren zeer blij verrast met dit resultaat.
  • Vooral de zwakkere kinderen in groep 2 hebben een grote sprong voorwaarts gemaakt..of ze kunnen heel goed spieken, maar daar komen we dan snel genoeg achter bij de volgende toets;-)
  • Groep 4 heeft een kleine terugval. We denken dat dit te wijten is aan een aantal keren veranderingen van leerkracht. Dit is uiteraard niet gunstig voor de groep. Met meester Justus is de stabiliteit weer terug en hopen we de volgende keer vooruitgang te zien.
  • Groep 5 en 6 zijn wederom onze moeilijkste groepen. Dat komt omdat de kinderen uit deze groepen van scholen buiten Mtangani kwamen en een grote achterstand hebben. Velen van hen zijn behoorlijk ‘overaged’. De meeste zijn al tussen de 15 en 17 jaar en dus pubers met alle bijbehorende problematiek.
  • De kinderen die minder hebben gescoord of zichtbaar moeite hebben met de lessen worden uiteraard zo goed mogelijk begeleid.
  • De kinderen met een zwart blokje achter hun naam waren niet op school om de toets te maken, zij zullen na de vakantie de toets alsnog maken.
  • Een meisje uit groep 6 heeft de toets niet gemaakt, ze is nu thuis, zwanger van haar 1e kindje. We weten op dit moment niet of ze na de bevalling weer naar school gaat. Ze is onze 2e leerling die een kindje gaat krijgen.

Gemiddelde score per groep:
1e termijn 2e termijn
Groep 1        439               477
Groep 2       346                404
Groep 3       345                439
Groep 4      293                 282
Groep 5      250                 246
Groep 6      247                 246