Het dorp Mtangani bestaat uit 7000 inwoners en ligt dichtbij de stad Malindi, aan de kust van Kenia, ongeveer 130 km ten noorden van Mombasa.

Doelstelling van de stichting:

Door middel van diverse projecten willen we de levensstandaard en de zelfredzaamheid van de inwoners van Mtangani verhogen.

Stichting Mtangani bestaat sinds november 2007.

Onze speerpunten zijn:

• Elk project moet zelfvoorzienend gaan worden na verloop van tijd.
  • Wij hebben geen onkosten.  Alle giften komen volledig ten goede van de projecten.  Reizen naar Kenia worden met privé gelden betaald.
  • Geen verzending van materialen naar Kenia. Wij kiezen ervoor daar alles te kopen wat nodig is, zodat de locale economie er beter van wordt.
  • Alle projecten worden door de inwoners van het dorp zelf uitgevoerd en  na verloop van tijd zelf onderhouden.
  • Kleine organisatie, waardoor we makkelijk kunnen inspelen op veranderingen.

Ons grootste en belangrijkste project is het bieden van goed basisonderwijs en in de toekomst middelbaar onderwijs.

Samenwerking:

Stichting Mtangani werkt nauw samen met een Italiaanse partner die het grootste deel van het jaar in Mtangani leeft. Zij heeft ook zitting in het Comité Ontwikkelingszaken van Mtangani. Zij onderhoudt goede contacten met de bevolking en de locale overheid.

Onze inkomsten:

• Geven van presentaties op scholen en verengingen.
  • Donaties van diverse bedrijven, organisaties en verenigingen.
  • Giften van particulieren initiatieven.
  • Sponsors die voor 5 euro per maand een kind naar school laten gaan.

Contact:

Corien Norder

Voorzitter Stichting Mtangani

Telefoonnummer: 06-10461775

info@stichtingmtangani.nl

Uw financiële bijdrage voor de projecten in Mtangani zijn meer dan welkom.

Stichting Mtangani
Rekeningnummer: NL85 ABNA 056.50.81.357